На фронті побільшало воїнів із тяжкими пораненнями: медики назвали причини (фото, відео)

Лікарі Дніпра, що рятують захисників з передової, констатують: зросла кількість бійців із тяжкими ураженнями. Майже всі – з мінно-вибуховими пораненнями. Більшає також постраждалих від ворожих дронів.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ольги Павловської. 

Боєць отримав тяжке поранення на Луганщині

39-річний Володимир дивом вцілів під пекельним вогнем на Луганщині, де отримав тяжку травму. 

Його доправили до Дніпра у тяжкому стані. Уламки пробили ноги та тулуб – більше десятка ран по всьому тілу. Медики кажуть: найбільша загроза була через ураження кишківника. Операції минули вдало.

“Вже ходить, бігає. Краще за мене, я гадаю, і у футбол скоро бігатиме. Молодець! Дуже позитивний стан! Терпить все! Ми стараємося робити як краще, але біль є біль. Головне – черевна порожнина жива, що кишківник живий”, – каже медик про стан Володимира.

У Дніпрі більшає тяжкопоранених

Операції тривають цілодобово. Медики визнають: щодня доправляють велику кількість бійців, та більшає тяжкопоранених.

“Буває мінно-вибухова хвиля, яка збиває їх з ніг, розриває легені. Або от у нас є хлопчик, в якого така травма і розірвало кишківник”, – зазначає лікар. 

Зросла кількість поранених і від ворожих дронів. Медики кажуть – порятунок таких бійців вимагає нових підходів.

“Багато ампутацій після цих поранень. І ці осколки – вони найчастіше алюмінієві. І їх не виходить діставати так просто магнітом. Доводиться всліпу іти і діставати”, – зазначає лікар.

Врятований після обстрілів з артилерії та дронів Володимир вже готується до реабілітації після поранень. Вдома на Харківщині на нього чекають двоє дітей.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  ❗️❗️ Поранення бійців дедалі складніші! Лікарі Дніпра фіксують зміни

Нагадаємо, в Україні опанували нову технологію протезування важкопоранених.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *