Тривале та яскраве квітіння: поради для підживлення орхідей – візьміть популярний зимовий фрукт

Використання апельсина – один з незвичайних способів підживлення орхідей. Проте требао знати, як саме застосовувати популярний зимовий фрукт для стимуляції довготривалого і рясного квітіння.

Апельсинова вода є природним замінником аскорутину. В ній містяться вітаміни Р та С, які важливі для розвитку здорової орхідеї. Її часто використовують для покращення цвітіння домашніх квітів, зокрема й орхідей. Підготовка апельсинової води – доволі простий процес. Треба взяти шкірку одного апельсина, подрібнити за допомогою блендера, залити суміш одним літром води і настоювати 24 години.

Отримане добриво обов'язково проціджується, а потім використовується для підливання орхідей. А якщо в субстраті є соснова кора, то горщик з рослиною навіть можна помістити в апельсинову воду на 10 хвилин для кращого ефекту.

Ще один, навіть простіший спосіб підживлення орхідей, базується на використанні апельсинового соку. Для підготовки добрива візьміть всього лише 5 мл свіжовичавленого соку та розведіть у літрі води.

Отриманий розчин підходить для живлення і покращення квітіння орхідей. В апельсиновому соку міститься чимало корисних речовин, які потрібні для здорового розвитку та формування пишних суцвіть.

Також можна використовувати для підживлення аскорутин, який повністю заміняє апельсиновий сік. Візьміть лише кілька пігулок аскоритину і розчиніть у літрі води. Він є джерелом вітамінів С і Р.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *