ДБР завершило розслідування щодо вибухів у Шевченківському районному суді Києва: подробиці

ДБР завершило розслідування щодо вибухів у Шевченківському районному суді Києва. В липні 2023 року підсудний Ігор Гуменюк підірвав вибухівку.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Як зазначається, правоохоронці розслідують, як Гуменюку вдалося пронести вибухівку до залу суду. Він тоді її підірвав та сам загинув внаслідок отриманих травм.

Слідчі направили до суду обвинувальні акти щодо шести співробітників Київського слідчого ізолятора. Стверджується, що підсудний проніс вибухівку до приміщення через службову недбалість співробітників СІЗО та конвойної служби – вони не перевірили особисті речі Гуменюка та його наплічник.

Під час обшуків у камері Гуменюка правоохоронці знайшли гліцерин, каніфоль, електричні проводи та хімічні речовини, частина яких входила до складу саморобної вибухівки, що здетонувала в суді. Слідчі стверджують, що ці речі опинилися у камері через недбалість співробітників слідчого ізолятора.

“Троє працівників СІЗО протягом тривалого часу підробляли обов’язкові акти обшуків камерних приміщень, а фактично перевірки не проводили. Тож утримувані мали можливість користуватися забороненими речами та предметами, які їм різними шляхами передавали ззовні”, – розповіли в ДБР.

Виходячи з цього, три працівники ДУ “Київський слідчий ізолятор” обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). За цією статтею їм загрожує до п'яти років позбавлення волі. Також ще троє співробітників ізолятора обвинувачуються у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

Нагадаємо, що суд виніс вирок офіцеру та сержанту НГУ, які порушили правила конвоювання підсудного, який влаштував вибух у Шевченківському райсуді Києва.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *