Травма Довбика: тренер “Жирони” оцінив серйозність пошкодження українського бомбардира

Головний тренер “Жирони” Мічел висловився про травму Артема Довбика, через яку український форвард пропустив матч 23-го туру іспанської Ла Ліги проти “Реала Сосьєдад”.

Після нічийного поєдинку з басками (0:0) керманич каталонців розвіяв чутки про те, що 26-річний українець вибув на тривалий термін.

“Травма Довбика дуже незначна. Якби матч був у вівторок, він зміг би зіграти”, – наводить слова Мічела Marca.

Раніше іспанське видання Mundo Deportivo поширило інформацію, що Артем нібито ризикує пропустити решту поточного сезону через травму меніска. Сам гравець це спростував у коментарі Tribuna.com.

“Є невелике пошкодження. Проводимо поглиблене дослідження. За розриву меніска повертаються за місяць, тому пишуть неправду”, – зазначив Довбик.

Водночас, відомий журналіст Ніл Сола стверджує, що Довбик відчуває дискомфорт у меніску, але проведені аналізи показали, що серйозної травми вдалося уникнути.

Тож український нападник має шанс взяти участь у наступному матчі чемпіонату Іспанії – 10 лютого “Жирона” на виїзді зіграє проти мадридського “Реала”.

Зазначимо, що цього сезону Артем провів 24 матчі за “Жирону” в усіх турнірах, забив 14 голів та зробив 8 результативних передач.

Наразі Довбик очолює бомбардирські перегони Ла Ліги. В активі українського форварда 14 голів. Стільки ж забитих м'ячів мають півзахисник мадридського “Реала” Джуд Беллінгем і нападник “Хетафе” Борха Майораль, однак Артем перевершує своїх конкурентів за кількістю асистів – п'ять.

Таким чином, з 19 результативними діями Довбик також лідирує у нинішньому розіграші чемпіонату Іспанії за системою “гол плюс пас”.

Після 23-го туру “Жирона” (56 очок) посідає друге місці в Ла Лізі. Станом на зараз команда Довбика та ще одного нашого співвітчизника Віктора Циганкова на один бал відстає від лідера чемпіонату – мадридського “Реала” українського голкіпера Андрія Луніна.

Щоправда, “вершкові” ще мають матч у запасі – 4 лютого підопічні Карло Анчелотті на стадіоні “Сантьяго Бернабеу” приймуть “Атлетіко” у принциповому мадридському дербі. Початок зустрічі – о 22:00 за київським часом.

Читайте також:

Реал Мадрид – Атлетіко: де дивитися і ставки букмекерів на центральний матч 23-го туру Ла Ліги

“Барселона” з голом та вилученням 18-річного таланта здобула перемогу в матчі Ла Ліги (відео)

Гол Яремчука приніс “Валенсії” перемогу над абсолютним аутсайдером чемпіонату Іспанії (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *