Болючий напрямок: Гуменюк пояснила, як росіяни використовують Кінбурнську косу

На Кінбурнській косі зберігається напружена ситуація. Звідти ворог намагається відвертати увагу українських військових від Херсонського напрямку. Для цього російські окупанти часом посилюють обстріли на Очаківському й Куцурубському напрямках.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у коментарі “24 Каналу”. Однак українське командування все бачить і вираховує.

“Поки що Кінбурнська коса у ворога, поки що вона окупована – і це для мене особисто дуже болючий напрямок”, – зазначила Гуменюк.

Особливість географії цієї ділянки фронту полягає в тому, що на ній перетинаються Миколаївська й Херсонська області.

Кінбурнська коса для росіян – квиток в один кінець

“Окупанти відчувають небезпеку на Кінбурнській косі, зокрема в Миколаївській її частині. Крім того, вони почали відмовлятись від артилерії, застосовуючи натомість FPV-дрони. Тому намагаються запускати дрони вже з Херсонської частини Кінбурнської коси, ближче до материкової частини тимчасово окупованої області, щоб убезпечити свої підрозділи. Тобто, тут теж спостерігається нервовість у розподілі сил і засобів”, – констатувала Гуменюк.

Коли їх відправляють на Кінбурнську косу, росіяни розуміють, що це квиток в один кінець. Їм одразу прилітає у відповідь, тож фактично ця позиція більше не функціює.

Нагадаємо, РФ стягує багато військ на фронт, але їй може забракнути зброї на всіх.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *