З одного куща зберете ціле відро: 7 сортів картоплі, які дають найвищий урожай

Невдовзі весна і коли, як не зараз, готуватися до посівного сезону. Адже треба зробити купу справ: підготувати саджанці, ділянку та забезпечити всі умови для зростання і розвитку картоплі, щоб отримати високий урожай. Розповідаємо, які сорти картоплі максимально урожайні та мають гарні смакові якості.

Яка картопля має високу врожайність і гарні смакові якості

  • Розара. З одного куща картоплі цього сорту можна зібрати 20 бульб. Картопля легко чиститься, добре розварюється, має ідеальний смак і просто тане в роті. Плоди однакові, не бояться холоду й посухи, мають багато вічок.
  • Рудольф. Цей сорт картоплі схожий за своїми смаковими якостями з “Розарою”, добре розварюється і крохмалистий. Плоди мають рожеву шкірку, виростають великими та гладкими. Сорт має високу врожайність.
  • Беллароза. Це один із найулюбленших сортів картоплі всіх українців. Вона вкрай смачна, бульба велика, має високу врожайність. Картопля виростає чистою й однаковою за розміром.
  • Арізона. Ця картопля має високу врожайність і цінні смакові якості. Тому її часто використовують у кулінарії, зокрема для приготування картоплі “по-селянськи”. Плоди білого кольору, практично однакового розміру.
  • Гранада. Цей сорт вивели 2014 року, він вирізняється доволі високою врожайністю і стійкий до різких температурних перепадів. Ця картопля має чудовий смак, низькокрохмалиста, тому дозволяється під час дотримання жорстких дієт.
  • Рів’єра. Має високу врожайність, з одного куща виростає більше 10 картоплин. Стійка до холодних погодних умов, завжди гарно родить.
  • Пікассо. Цей сорт добре родить, з одного куща виростає понад 12 бульб. Картопля має плоди середнього розміру і дуже смачна.

Читайте також:

Які овочі треба сіяти вже у лютому, щоб якнайшвидше отримати перший урожай

Коли сіяти перець на розсаду у лютому, березні 2024 року за місячним календарем

Розсада виросте міцною й високоврожайною: як і коли садити насіння капусти 2024 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *