Не можна, а навіть треба: які види м’яса корисно їсти, якщо вам за 50

Науковці Єльської медичної школи довели, що деякі види червоного м’яса можуть бути вкрай корисними для людей, яким за 50. Таке м’ясо багате вітамінами, дієтичне й абсолютно безпечне. Так як не впливає на підвищення холестерину і навіть може знижувати рівень “поганого”. Розповідаємо, яке м’ясо треба їсти усім людям за 50.

Які види м'яса найкорисніші для людей зрілого віку

  • Яловичина. Це найпопулярніше м’ясо у світі, яке містить ряд амінокислот, що потрібні нашому організму. Двісті грамів цього м’яса можуть замінити 1 літр молока, воно вкрай багате на вміст мінеральних речовин. Яловичина містить цинк, залізо, вітаміни групи В, Е, Н та РР. Цей продукт здатен нормувати рівень холестерину в крові, зміцнювати судини і позитивно впливати на роботу серця.
  • Баранина. Це лідер за низьким вмістом холестерину. Так, баранина має жир, але його значно менше, ніж у свинині, і він набагато краще засвоюється організмом. Баранину рекомендують включати в дієтичні програми харчування. Оскільки вона унормовує рівень холестерину за рахунок вмісту лецитину. Також це м’ясо має великий вміст вітамінів та мінералів. Та якщо у вас проблеми зі шлунком, то рекомендовано вживати це м’ясо в мінімальній кількості.
  • Свинина. Прийнято вважати, що це вкрай жирне м’ясо, тому не дуже корисне. Але окрім вмісту жирів, свинина має ряд корисних властивостей. У цьому м’ясі міститься значна кількість вітаміну В, який позитивно впливає на роботу мозку та нервової системи. Тому свинину рекомендовано вживати регулярно у невеликій кількості, щоб покращити пам’ять та аналітичні здібності.   
  • Кроляче м’ясо. Це саме дієтичне м’ясо з наведеного списку, яке є лідером за вмістом білка – аж 21%. Кроляче м’ясо засвоюється на 90%, тоді як яловичина лише на 60%. Кролятина містить мало холестерину, поліненасичені кислоти омега-3 і купу мінералів. Зокрема, залізо і фосфор, також вітаміни групи В і РР. Кролятина гіпоалергенна, тому її можна їсти навіть маленьким діткам.

Читайте також:

Судинна сіточка на обличчі: як позбутися куперозу в домашніх умовах

Що буде, якщо щодня їсти натуральний йогурт: чи допоможе він схуднути

Їжте, поки гаряче: 5 продуктів, які не можна вживати остиглими

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *