Росія навмисно знищує місто на Запоріжжі: як виживають місцеві та що вони кажуть (фото, відео)

Під постійними обстрілами вже два роки живуть мешканці Гуляйполя на Запоріжжі. На вулицях немає більше хат, де ще можна сховатисяь, але сусіди гуртуються – допомагають одне одному, спілкуються в “Пункті незламності”. Виживають завдяки гуманітарній допомозі, яку до міста привозять волонтери й рятувальники.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес.

Як люди виживають у Гуляйполі

Жителька Гуляйполя Валентина Плющій каже, що все її майно знищив російський “Град”. Жінка каже – під час обстрілів ховається або на ліжку, або в туалеті.

76-річна жінка порається по господарству сама, інколи навідуються діти – допомагають залатати дірки у вікнах після російських обстрілів. У Гуляйполі майже жодної вцілілої хати – багато зруйновано вщент.

Після смерті чоловіка пані Любов Вовк залишилася сама. Як і її сусіди, жінка виїздити і не думає.

“Поїдеш – ти нікому не потрібен, тут сусіди, тут ну я дома, я на своїй землі, я дома”, – каже вона.

Колись багатотисячне затишне місто з мальовничими краєвидами нагадує пустку. Ну вулицях майже не зустрінеш людей – їх тут залишилося з півтори тисячі. Від російський снарядів ховаються по підвалах.

У ДСНС кажуть – окупанти стріляють по Гуляйполю артилерією.

Підземний “Пункт незламності”

В місті, де немає світла, води й газу, осередком цивілізації став “Пункт незламності”. Під землею, в бомбосховищі, є все необхідне – електрика, щоб зарядити телефони та ліхтарики, пральня, навіть перукарня. Людно тут здебільшого вранці.

Світло тут від генератора. Волонтери привозять засоби гігієни, продукти харчування, і щоб їх не поїли миші, тут завели двох котів, які борються з гризунами.

Попри те, що росіяни цілеспрямовано намагаються нищити місто, його жителі вірять – Гуляйполе обов'язково відродиться. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  “Градами” і мінометами по мирним! В Гуляйполі показали у що перетворили росіяни їхнє місто

Нагадаємо, що насправді відбувається у Кринках, як ведуться бої та рятують життя воїнам ЗСУ.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *