14 лютого — яке церковне свято, що зробити, щоб дитина була здоровою і слухняною

Сьогодні, 14 лютого, в православному календарі день пам’яті святого Кирила.

Кирило (ім'я до посвячення — Костянтин) народився близько 827 року у місті Солунь (сучасне Салоніки, Греція). Вчився у Константинополі, де вивчав грецьку, слов’янську, латинську, іврит і арабську мови. Був патріаршим бібліотекарем та викладачем філософії. Провів диспути з іконоборцями і мусульманами в Сирії. Зупинившись в місті Херсонесі (сучасний Херсон), Кирило відкрив мощі святого папи Климента. Разом із братом Мефодієм переклав богослужбові книги на слов’янську мову. Створив один з перших слов’янських алфавітів (кирилицю чи глаголицю). Помер 869 року і був похований в Базиліці Святого Климента у Римі.

Прикмети 14 лютого

  • Хмари набігли — чекайте на погану погоду.
  • Схід сонця сонячний, а потім хмарно — буде снігопад.
  • На полях ще лежить сніг — до великого урожаю.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки вірили, що не можна викидати залишки їжі зі столу, інакше накличете на себе і свою родину біду. Не можна сваритися, лихословити і лаятися, адже в іншому разі все те погане, що “вилетить” з рота, з'явиться у вашому житті.

Що можна робити сьогодні

Цього дня в давнину жінки обов'язково дарували своїм повитухам подарунки. Вірили, якщо забути, то дитина виросте неслухняною та з поганим здоров'ям. Також важливо, щоб жінки виявляли доброзичливість — тоді і в родині пануватиме спокій.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *