“Втрачаємо наших героїв”: командувач Сухопутних військ – про затягування підтримки Заходом

Поки Захід затягує із підтримкою, Україна втрачає своїх героїв.

Про це сказав командувач Сухопутних військ військ генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв'ю Радіо Свобода.

“Десь на травень місяць (2022 року – ред.) у нас почали закінчуватися боєприпаси радянського зразка, які були на той час в наших запасах. І тому ми надіялись, що допомога Заходу прийде дуже швидко. На жаль, це було не так. І багато ми втратили найбільш підготовлених хлопців, які своїм життям тримали ворога. При недостатній кількості боєприпасів. Якщо б ми отримали боєприпаси своєчасно, то ці втрати були б набагато менші”, – сказав він.

Павлюк зазначив, що зараз це повторилося. Він запевнив, що керівництво держави робить усе, щоб максимально зробити так, що українські військові були забезпечені боєприпасами. 

“Так як і зараз, коли ми знову маємо певну проблему в боєприпасах – за кожний день, коли нам надходить менше допомоги, це день, коли ми втрачаємо наших героїв. Якщо подивитися на армії, які є в Європі, то я не думаю, що вони здатні вести такі дії. Всі надіються на колективну безпеку в системі НАТО. Тому і забезпечення нашої країни стало такою проблемою, що немає боєприпасів, і немає того, що нам потрібно. Коли мільйони боєприпасів потрібні українській армії для того, щоб стримувати ворога. А ще більше, щоб вести відповідні наступальні дії”, – наголосив він.

Нагадаємо, за спостереженнями західного журналіста, Україна опинилися у важкій військовій кризі.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *