Насіння проросте рівномірно і швидко: унікальний метод висівання моркви з киселем

Як приготувати кисіль для пророщування насіння моркви

Спочатку потрібно взяти 1 столову ложку крохмалю і розвести в невеликій кількості холодної води. Далі цю суміш заварити в 1 літрі окропу.

На одну столову ложку насіння моркви вам знадобиться приблизно 2 літри киселю. Дуже важливо, щоб насіння було повністю сухим. Його пересипають у теплий кисіль з води і крохмалю, а потім перемішують. Настоювати насіння моркви в суміші треба близько 2-3 годин, щоб воно набрякло.

Вся річ у тому, що в теплому киселі насіння моркви рівномірно розподілиться і взагалі не опускатиметься на дно.

Як сіяти моркву в киселі, щоб потім не проріджувати рядки

Передусім потрібно підготувати пляшку. Найкраще підійде пластикова 1,5-літрова. В її кришці треба зробити отвір діаметром 2 мм за допомогою гарячого шила.

Якщо у вас є пляшка з-під кетчупа з носиком чи велика пляшка з-під засобу для миття посуду (теж з носиком), то вона підійде просто ідеально і вам не доведеться виконувати зайвих дій.

Далі переливаєте кисіль з насінням до пляшки за допомогою лійки, добре закручуєте кришку. Суміш потрібно ретельно збовтати і злегка стиснувши боки пляшки, вилити кисіль разом з насінням у заздалегідь підготовлені борозденки. Таке насіння ляже рівномірно негустим шаром, а тому зійде без необхідності подальшого проріджування.

Зверху насіння засипається вологою землею чи тирсою Не забудьте ущільнити. Важливо стежити, щоб рядки не підсихали. Можете додатково накрити грядку плівкою. Насіння проросте дуже швидко і рівномірно.

До речі, з киселем можна сіяти й інше дрібне насіння: редиску, ріпу тощо.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *