Проросійський плакат і заклик до Путіна: Польща відреагувала на інцидент під час протесту фермерів

Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість через проросійський плакат, який використав під час блокування кордону один з протестувальників. Відомство закликає дистанціюватися від таких осіб, бо це шкодить репутації країни.

Про це з посиланням на речника МЗС Польщі Павела Вронського повідомляє “ЄП”.

“МЗС з найвищим занепокоєнням зазначає появу на останніх блокадах аграріїв антиукраїнських гасел і гасел, що вихваляють Владіміра Путіна та війну, яку він продовжує вести”, – йдеться у заяві представника міністерства.

За словами Вронського, подібні дії шкодять репутації Польщі, яка однією з перших допомогла Україні у війні та прийняла її громадян, а також дискредитують самих організаторів протестів.

“Ми переконані, що це спроба “захопити” протестний рух фермерів з боку радикальних і безвідповідальних груп, ймовірно, під впливом російських агентів. Закликаємо організаторів протестів ідентифікувати і вилучити зі своїх лав нечисленних ініціаторів цієї і подібних дій”, – наголосив він.

Речник польського МЗС також наголошує, що нинішнє становище польських фермерів – “це результат агресії Володимира Путіна проти України і наслідків цього для глобальної економіки”. Ба більше – цей інцидент дискредитує протести.

“Ці дії не допомагають ні самим фермерам, ні вирішенню суперечки з Україною. Єдиний, хто виграє від цього – російський диктатор Володимир Путін”, – заявив речник.

Він додав: неважливо, чи з’явилися проросійські гасла через реальних агентів РФ, чи через “корисних ідіотів”.

Нагадаємо, 20 лютого під час протестів біля кордону з Україною польський фермер розмістив на тракторі заклик до Путіна “розібратися” з Україною. Також фермер почепив біля плакату червоний прапор СРСР.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *