Підрив авто з членами УДА на Одещині: в якому стані потерпілі та що їх врятувало

У селі Гвардійське, що на Одещині, підірвали автомобіль представників Української добровольчої армії. Невідомі заклали вибухівку під днище автівки. В салоні під час вибуху було двоє людей – подружжя Альберт і Наталя Кручиніни, обоє – представники УДА.

Подробиці розповіла кореспондентка ТСН Олена Черняєва.

Після вибуху та сильної пожежі від передньої частини мікроавтобуса залишилося шмаття покрученого металу. І водій, і пасажирка авто зазнали тяжких травм.

Родичка постраждалих Ярослава Вітко-Присяжнюк розповіла, що медикам вдалося стабілізувати стан подружжя Кручиніних, але вони досі в реанімації.

“Наталя перебуває у стані середньої тяжкості – вона отримала акубаротравму. У неї важка контузія, вона у свідомості, але мало розуміє, що відбувається. В Альберта, на жаль, стан складніший – у нього численні поранення, опіки. Він зараз перебуває в комі”, – розповіла подробиці пані Ярослава.

Життя подружжя врятував спеціальний протимінний захист, який був встановлений на днищі автівки, адже машина неодноразово виїздила до зони бойових дій, тому мала таке оснащення. Без нього у потерпілих не було б жодного шансу вижити.

На днище автомобіля був встановлений вибуховий пристрій з боку пасажирського сидіння. І насправді врятувало те, що це була військова машина і днище було укріплене антимінними укріпленнями”, – каже Ярослава Вітко-Присяжнюк.

Альберт і Наталя Кручиніни – обоє у складі Української добровольчої армії.

Це військове формування з’явилось навесні 2014 року і відтоді виконує бойові завдання на різних ділянках фронту.

На сторінці УДА в соцмережі поширено заяву: хто має інформацію, яка допоможе в пошуку замовників або виконавців злочину, отримає винагороду в 10 тисяч доларів.

Як повідомив речник добровольчої армії Сергій Братчук, відділ внутрішньої безпеки організації співпрацює зі спецслужбами та правоохоронцями.

“Командування Української добровольчої армії розцінює злочин як терористичний акт, а пріоритетною версією розглядає діяльність ворожих диверсійно-розвідувальних груп”, – прокоментував Братчук.

Між тим поліція кваліфікує вибух як замах на вбивство, скоєний у небезпечний для багатьох осіб спосіб. За це передбачено покарання – 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення, кажуть у поліції Одеської області.

“Поліцейські встановлюють обставини вибуху автівки в селі Гвардійське. Проводиться комплекс слідчих дій і розшукових заходів, спрямований на встановлення всіх обставин злочину та осіб, причетних до нього”, – прокоментував заступник керівника відділу комунікації ГУ НП в Одеській області Олександр Лебецький.

Чи є підозрювані у злочині – поліція наразі не коментує. Нині поранене подружжя в лікарні під охороною. Їхні діти – теж у безпечному місці.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Подружжя військових підірвали в авто! Хто? Навіщо? Перші заяви поліції та УДА

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *