Загроза реальна: Жорін про “приєднання” Придністров’я до РФ та шляхи вирішення проблеми

Майор ЗСУ, заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку “Азов” Максим Жорін називає можливість офіційного “приєднання” невизнаного Придністровʼя до Росії цілком реальною.

Про це він написав у Telegram.

“За логікою РФ, постійна ескалація – це найкращий спосіб тримати своє стадо в тонусі та готувати велику війну проти НАТО”, – розмірковує Жорін.

Він зауважив, що у Придністровʼї давно стоять російські війська – тому цю територію і так де-факто можна називати підконтрольною РФ.

“Складно зрозуміти, чому Захід досі дає можливість існувати цьому утворенню. Через свою слабкість тепер матимуть ще більшу проблему. А Молдова могла б, до речі, звернутись до нас за допомогою”, – підсумував військовий.

Раніше повідомлялося, що наприкінці лютого невизнане Придністров'я може попросити Путіна про “приєднання” до складу РФ. 28 лютого у Придністров'ї планують вперше за 18 років провести з'їзд депутатів усіх рівнів і саме там нібито можуть звернутися до російського диктатора про анексію регіону.

Водночас, на думку військового експерта Вадима Денисенка, ймовірність раптового оголошення про приєднання Придністров'я до Росії близька до нуля.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *