Заклик до Путіна на протесті польських фермерів: експерт пояснив суть провокації

Розміщений на тракторі польського фермера під час протестів біля українського кордону на тракторі плакат із закликом до Путіна “розібратися” з Україною спрямований насамперед до росіян та поляків, а не до українців.  

Таку думку висловив у розмові з “Еспресо.Захід” економічний експерт та фахівець з комунікацій Віктор Гальчинський.

“Картинка “Путін навєді порядок” –  одна з перших, які готуються власне не для українського  глядача, чи взагалі українця, а для росіян і для поляків, яким кажуть: дивіться, а тут у вас проблеми. Хоча насправді, якщо глянути на економічний бік, ці блокування і порушення логістики призведуть до погіршення економічного становища і зниження доходів людей, які задіяні в ланцюжках експорту в Україну чи обслуговують транзит”, – зауважив він. 

Віктор Гальчинський зазначив, що в цьому ланцюжку експортно-імпортних перевезень працюють мінімум 100 000 поляків, які через місяць-два почнуть відчувати спад доходів.

“Їм стане гірше жити і вони скажуть: треба наводити порядок”, – вважає експерт. 

На українського глядача, за словами Гальчинського, були розраховані картинки із розсипаним зерном, які повинні були викликати у нас негативні емоції та ненависть до нашого союзника. 

“Хоча, якщо повернутися до історії 2022 року, перші, хто вийшов допомагати нашим людям їжею, одягом, давали безкоштовно житло, – це звичайні поляки. Їх ніхто не просив, їх ніхто не організовував. Вони зрозуміли, що, по-перше, люди в біді, а по-друге, що можуть бути наступними. Влада Польщі підключилась вже після того, як побачила, як реагують їхні виборці”, – зазначив він. 

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість через проросійський плакат, який використав під час блокування кордону один з протестувальників. Відомство закликає дистанціюватися від таких осіб, бо це шкодить репутації країни.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *