Туск відреагував на пропутінський плакат на протесті фермерів біля кордону

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що будь-які проросійські гасла під час протестів фермерів біля українського кордону неприйнятні.

Про це очільник польського уряду сказав на пресконфереції 22 лютого, повідомляє Onet.

Туск наголошує, розуміє протести польських фермерів, а також надалі буде намагатися захистити інтереси аграріїв. Мовляв, саме веде для цього перемовини з Україною та Єврокомісією. Втім, проросійські гасла на таких акціях є “червоною лінією”. 

“Є одна річ, з якою я ніколи не погоджуся: ми не можемо дозволити проявляти себе на польсько-українському кордоні і користуватися фермерськими протестами тим, хто відкрито й безсоромно підтримує Путіна, слугує російській пропаганді і дискредитує польську державу, нас, поляків, та усіх протестувальників”, – наголосив прем’єр Польщі. 

Туск наголошує, що подібні речі на протестах – це те, з чим він не згодний. 

Нагадаємо, 20 лютого під час протестів польський фермер розмістив на тракторі заклик до Путіна “розібратися” з Україною. Також він почепив біля плакату червоний прапор СРСР. МЗС Польщі  висловило стурбованість через такі дії. Міністерство закликало дистанціюватися від таких осіб, бо це шкодить репутації країни.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *