НАЗК склало протокол щодо заступника керівника ОП: посадовець бурхливо відреагував

Стосовно заступника керівника ОП Ростислава Шурму НАЗК склало протокол про адміністративне правопорушення. Його звинувачують у використанні посадових повноважень на власну користь та користь своєї родини.

Про це повідомили в пресслужбі НАЗК.

Як стало відомо, ще торік Шурма організував при Офісі президента Комітет електроенергетики, учасники якого збирались під його головуванням. До участі в засіданнях Комітету були зокрема залучені Міненерго,  НЕК “Укренерго”, ДП “Оператор ринку”.

“Рішення, прийняті на засіданнях Комітету, мали вплив на задоволення приватного інтересу посадовця, а саме – створення умов для успішності бізнесу брата коштом прийняття необхідних рішень дотичними до ринку електричної енергії державними органами та компаніями”, — наголосили у НАЗК.

Зокрема, слідчі встановили, що рідний брат посадовця є кінцевим бенефіціарним власником семи компаній. Вони здійснюють виробництво електричної енергії з альтернативних джерел.

Водночас сам Шурма у період з 2019 по 2021 рік входив до складу наглядової ради інвестиційного фонду “Геліос”, що є співзасновником трьох із названих вище компаній. Як з'ясували у НАЗК, посадовець, використовуючи повноваження у Комітеті, сприяв погашенню заборгованості перед компаніями брата.

Якщо ж посадовця визнають винним, йому можуть призначити покарання у вигляді штрафу. Водночас його дані будуть внесені до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Водночас сам Шурма прокоментував інцидент на своїй сторінці в соцмережі. За його словами, він не хоче витрачати час і не вважає правильним виправдовуватися за “нісенітниці, які там написані”.

“Сьогодні НАЗК спробувало зробити мені неприємну несподіванку. Я отримав від них так званий протокол, а насправді — юридично нікчемний документ. Здивувався тому, як поважний орган міг опуститися до таких дурниць. Єдина мета його складання — це дискредитація мене як керівника та нанесення шкоди моїй діловій репутації. Вже не раз подібні речі писали в замовних матеріалах. Упевнений, що набір слів, написаних у цьому документі, неможливо захистити в жодному суді. А для того, щоб він набрав чинності НАЗК зобовʼязана захистити це в суді”, – зазначив Шурма.

Нагадаємо, що в НАЗК назвали західну компанію, що посилює нафтовидобувну галузь РФ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *