У Раді визначилися з демобілізацією строковиків: деталі

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підтримав законопроєкт про демобілізацію строковиків. У документі передбачена відстрочка від нового призову на службу у 12 місяців.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

“Комітет з нацбезпеки і оборони підтримав демобілізацію строковиків з доданням норми з мого альтернативного законопроекту про відстрочку від подальшої мобілізації в 12 місяців“, – йдеться в заяві народного обранця.

“Це реально наша перемога! Дотискаємо справедливість для цих хлопців, які служать вже четвертий рік та їхніх родин!” – додав Гончаренко.

Нагадаємо, 22 лютого президент України Володимир Зеленський вніс до Ради законопроект №11035 про демобілізацію строковиків. Документ був визначений “як невідкладний”.

Демобілізація стосується військових-строковиків, у яких під час воєнного стану закінчився термін служби, але його подовжили. У законопроєкті не були вказані конкретні терміни служби, після яких строковик може бути демобілізований, тому це вирішуватиме президент.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Законопроєкт про демобілізацію: що про це думають українці?

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *