“Дві години стоячи у дворі без дозволу сісти”: журналіст Ткач про затримання у Польщі

Відомий український журналіст-розслідувач Михайло Ткач, якого разом із оператором затримали польські правоохоронці біля польсько-білоруського кордону, прокоментував інцидент.

Про це він написав у Facebook.

Ткач розповів, що його з колегою уже відпустили і вони повертаються до України.

Журналіст підтвердив, що частину відзнятого матеріалу польські правоохоронці дійсно повидаляли.

“Для чогось вирвали дроти підзарядки в машині. Для чого і куди забирали телефони. За яким принципом – будемо розбиратись”, – зазначив він.

Ткач сказав, що ще не бачив, щоб десятеро поліцейських і двоє спецслужбовців таку увагу приділяли двом журналістам. Журналіст, який переживав навіть напади на себе, зізнався, що так жорстко з ним уже давно не поводилися.

“Чотири години без права на дзвінок, без телефонів, і дві години стоячи у дворі комендатури без дозволу сісти, спостерігаючи за тим як твої особисті речі розкидають по капоту”, – сказав Ткач.

Запитання, які ставили польські правоохоронці:

  • Звідки журналіст знає про товарообіг з Росії та Білорусі?
  • Чи розповідав комусь про це?
  • Хто ще про це знає?
  • Коли публікація матеріалу?
  • З ким він спілкується в Україні?
  • Чи є ця інформація у представників українського уряду?

“Відео шкода. Але знімемо ще. Чи може торгівля з країнами-агресорами, країнами-спонсорами тероризму припиниться і нема буде про що знімати. А поки przepraszam – це точно суспільно-важлива інформація. Зокрема, і для польського суспільства…

Бо війна не лише у польських фермерів з українськими зерном та кукурудзою, а й у нас з Росією. У нас – це я маю на увазі – у цивілізованного світу, важливою частиною якого є і Польща. Роль Білорусі ви знаєте і без мене”, – підсумував Ткач.

Нагадаємо, що польські фермери продовжують блокувати кордон з Україною. 25 лютого поляки висипали з восьми вагонів просто на рейки українське збіжжя, зіпсовано близько двох сотень тонн кукурудзи.

Сьогодні, 27 лютого, тисячі польських фермерів також влаштували в центрі Варшави найбільшу за останній час акцію протесту. Вони тримали у руках плакати з перекресленими українськими прапорами та притягли солом’яний танк Abrams.

Сьогодні прем'єр Польщі Дональд Туск поставив ультиматум ЄС щодо українського зерна.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *