Канада звільнила двох вчених, які “зливали” секретну інформацію Китаю

Канада 2021 року звільнила двох вчених, які працювали в лабораторії з інфекційних захворювань суворого режиму. Все через те, що вони надали Китаю конфіденційну інформацію.

Про це пише Reuters.

За даними офіційних осіб, команда чоловіка та дружини є “реалістичною та вірогідною загрозою економічній безпеці Канади”.

Міністр охорони здоров’я Канади Марк Голланд заявив, що не було жодного ризику для національної безпеки.

У результаті Сянгго Цю та її чоловіка Кедін Ченга вивели з Національної мікробіологічної лабораторії у Вінніпезі 2019 року, а їхні дозволи безпеки скасували. Їх звільнили через два роки – 2021-го.

Згідно з документами, Служба безпеки Канади дійшла висновку, що Цю “навмисно передавав наукові знання та матеріали Китаю”. Наразі невідомо, чи пара досі перебуває у країні.

“Ці новини, найімовірніш, погіршать і без того холодні стосунки з Пекіном, особливо тому, що Оттава розпочала розслідування ймовірного втручання Китаю у внутрішні справи Канади”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що робота Вінніпезької лабораторії включає дослідження найнебезпечніших збудників хвороб людини і тварин, таких як Ебола.

“Жодного разу національні таємниці чи інформація, яка загрожувала безпеці Канади, не залишали та не потрапляли в лабораторію”, — сказав Холланд журналістам, зазначивши, що подружжя не було прозорим у своїх відносинах із Китаєм.

Нагадаємо, за даними американської розвідки, Китай активно готується до війни зі Сполученими Штатами і про це свідчать дані американської розвідки.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *