Одна проста дія – і дитина завжди вас слухатиметься: як стати авторитетними батьками

Багато людей бояться стати для своїх дітей неавторитетними батьками. І в такому страху, кажуть психологи, немає нічого дивного. Якщо мама або батько втрачають свій авторитет в очах дитини, то вона може перехопити контроль над ними, що призводить до сварок і може стати причиною серйозних проблем.

Якщо ви не хочете, щоб ваша дитина стала неслухняною і примхливою, не бажаєте бачити, як донька чи син сердяться, коли ви звертаєтеся до них з проханнями, тоді вам знадобиться одна проста, але дієва рекомендація.

Діяти потрібно так: коли ви даєте дитині будь-яке завдання (наприклад, помити після себе посуд, поскладати іграшки чи сісти за уроки), важливо говорити про це впевнено. Потрібно, щоб дитина не почула у вашому голосі нерішучі нотки.

Якщо дитина вже ігнорує ваші прохання і відмовляється виконувати завдання, не варто здаватися і просто йти. Але і сперечатися, кричати, карати чи погрожувати дитині також не можна, кажуть психологи.

Потрібно просто зачекати, щоб дитина зробила те, що ви її попросили. За потреби зверніться до неї ще раз. Найімовірніше, малюк виконає прохання, якщо зрозуміє, що батьки стоятимуть на своєму і зберігатимуть спокій.

Не забудьте подякувати за виконану роботу, похвалити, якщо вона була зроблена добре, і усміхнутися.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *