СБУ заблокувала постачання компонентів до РФ для дронів і крилатих ракет

Українські кіберфахівці заблокували постачання до Росії комплектувальних до безпілотників Shahed і крилатих ракет.

Про це розповів начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в ефірі телемарафону.

Він заявив, що кіберфахівці Служби безпеки України системно працюють і вже мають успіхи в питанні блокування постачання комплектувальних до РФ.

“Ми здійснюємо перекриття ланцюжків постачань комплектувальних до російської зброї. Один із прикладів – уже заблокували постачання сервомоторів для виробництва 1600 “Шахедів” і 4000 мікросхем для крилатих ракет”, – повідомив Ілля Вітюк.

Також українські кіберфахівці працюють над знищенням ворожих систем РЕБ і РЕР. А ще ведеться робота над перехопленням безпілотників, які координують удари по Силах оборони.

Вітюк пояснив, що вся отримана інформація допомагає зберегти життя людей, а також відбивати кібератаки ворога.

“Кібервійна – це не щось абстрактне й віртуальне. Кожна відбита атака – це недопущена спроба завдати шкоди нашій державі та людям. Уявіть: спецслужби РФ зламали месенджери одного військового і таким чином зʼясували точне місце і час запланованого збору, і як результат – “прильот” і десятки загиблих”, – пояснив начальник ДКІБ.

Він повідомив, що за два роки повномасштабної війни СБУ відбила майже 10 тисяч кібератак, більшість з яких були ліквідовані на початковій стадії. Кібератаки мали різну мету: розвідувальну, деструктивну, психологічного впливу або комбіновану.
 
Ілля Вітюк прогнозує, що російські спецслужби нарощуватимуть свій потенціал. Водночас і СБУ проводить власні спецоперації в кіберпросторі та влаштовує “бавовну” ворогові, знищуючи різні військові об’єкти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загарбники моніторять сторінки в соцмережах жителів ТОТ напередодні “виборів” Путіна.

Крім того, ми раніше інформували, що проросійські хакери лякають масштабною кібератакою на уряд України.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *