Кабмін вирішив долю землі, де було Каховське водосховище: що з нею буде тепер

Кабінет міністрів вирішив, кому належатиме земля, на якій раніше було висохле Каховське водосховище. Цільове призначення землі Каховського водосховища змінювати не будуть.

Про це йдеться у рішенні уряду.

Кабмін заборонив формування, передавання у власність або користування та зміну цільового призначення земельних ділянок на землях, які займало Каховське водосховище, крім передачі у користування, зміни цільового призначення земельних ділянок з метою подальшого відновлення Каховського водосховища та будівництва гідротехнічних споруд. Рішення буде чинним на період дії воєнного стану та протягом п’яти років після його припинення чи скасування .

Держгеокадастр за пів року від дня набрання чинності цією постановою повинен забезпечити створення та відображення на картографічній основі Державного земельного кадастру у вигляді інформаційного шару відомостей про землі, які займало Каховське водосховище.

Місцева влада та державні кадастрові реєстратори мають враховувати ці дані під час ухвалення рішень щодо передавання земельних ділянок у власність або у користування.

Раніше повідомлялося, що до Каховського водосховища повернулася вода. Ми писали, як це вплине на бойові дії.

Нагадаємо, що у ніч проти 6 червня 2023 року окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. За підрахунками України та ООН, руйнування дамби Каховської ГЕС завдало Україні збитків на майже $14 мільярдів.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *