Росіяни посилюють обстріли Сумщини: в ЗСУ розповіли деталі

Росіяни збільшують щільність обстрілів у Сумській області щодня. Для цього вони використовують весь армійський арсенал.

Про це повідомив речник ОК “Північ” Вадим Мисник у коментарі “Укрінформу”.

Окупанти також скидають некеровані ракети з гелікоптерів та авіабомби з літаків.

“Значне збільшення обстрілів на Сумщині ми фіксуємо від початку минулого тижня. Зараз воно корелюється від 70 до 100 обстрілів за добу. Росіяни використовують по прикордонню Сумщини весь наявний арсенал зброї – від артилерії, мінометів, гармат, РСЗВ і до авіаційних засобів: FPV-дрони, безпілотників типу Shahed або “Ланцет”, – йдеться у повідомленні.

Він додав, що під удари потрапляють цивільна інфраструктура, адмінбудівлі, критична інфраструктура та приватні будинки громадян.

“Росіяни також руйнують мости та дороги, що ускладнює евакуацію мирного населення з цих населених пунктів”, – додав Мисник.

За його словами, до деяких сіл на прикордонні Сумщини наразі неможливо доїхати та провести евакуацію громадян.

Через щільність обстрілів евакуаційним групам це неможливо зробити навіть без транспорту, пішки. В селах залишаються переважно літні люди, вони сидять у підвалах. За  найменшої можливості доставляємо туди продукти та необхідні речі”, – розповів речник.

Нагадаємо, Путін поклав око на всю Харківщину, а під загрозою, ймовірно, може опинитися і Сумщина, яка і так щодня потерпає від обстрілів, адже тільки таким чином на Бєлгородщині поменшає “сюрпризів”.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *