Замість весілля – похорон: у Рівному попрощались із 21-річним захисником Олесем Самчуком

З 21-річним захисником України Олесем Самчуком прощалися у Рівному в день, коли він мав з передової приїхати на власне весілля. Хлопець пішов на війну добровольцем, як тільки захистив диплом бакалавра. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анни Махно. 

Наречений Анни Гончарової – Олесь Самчук – загинув на фронті. У день похорону захисника України планувалось його весілля. 

Олесю Самчуку за 2 тижні мало виповнитися 22 роки. Творчий та активний – він з дитинства на рівненських сценах. Співав, грав на гітарі, займався бальними танцями.

Петро Поліщук каже, хоч є вітчимом Олеся, та вважає його за рідного сина. Мама Олеся – незряча поетеса та активістка Вікторія Самчук – померла, коли йому було 14. Це була для хлопця невимовна втрата. Тоді Олесь захопився фотографією і навіть зробив виставку. Згодом вступив до Київського національного університету ім. Тараса Шевченка здобувати фах теле- та кінооператора.

Там і познайомився з Анною. Але почалося повномасштабне вторгнення і, захистивши диплом бакалавра, Олесь пішов добровольцем до “АЗОВу”. На згадку про маму та її вірші обрав собі позивний “Каркаде”. 

“Це був улюблений чай, вони постійно його пили, вона так назвала свою збірку”, – каже наречена Ганна Гончарова. 
Бійця з незвичайним позивним одразу помітило командування.

“Він справжній, сміливий, хоробрий, він завжди допомагав своїм побратимам, він постійно вдосконалювався”, – каже командир підрозділу Ігор. 

Де б не був Олесь, він щоранку читав молитву українського націоналіста

Олесь загинув, виконуючи завдання на Донецькому напрямку. На позицію, де він перебував, прилетіла авіабомба. У рідному Рівному з ним попрощалися на майдані Незалежності та у Свято-Воскресенському соборі.  

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Замість весільних квітів – жалобні! З бійцем “Каркаде” прощалися в день його власного весілля

Нагадаємо, Херсонщину росіяни без упину атакують безпілотниками, а обласний центр – під безперервним вогнем артилерії.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *