У Києві та Одесі зрадники готували ракетні удари по інфраструктурі та військових частинах – подробиці

У Києві та Одесі кіберфахівці СБУ затримали двох агентів Росії, які готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони та об’єктах енергетики й телекомунікацій у трьох регіонах. У зоні особливої уваги агентів були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа та столична ТЕЦ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Спочатку зловмисники намагалися виявити місця базування українських військ, а потім повідомити окупантам відповідні координати для коригування повітряних атак.

Для прихованого збору розвідданих один з агентів РФ влаштувався експедитором до одеської компанії, яка постачає продукти харчування підрозділам Сил оборони.

Інший фігурант збирав інформацію про технічний стан Київської телевежі після її обстрілу в березні 2022 року.

Також він фотографував зовнішній вигляд однієї з теплових електростанцій, яка забезпечує електрикою і теплом значну частину столичного регіону.

За наявними даними, ця інформація потрібна була агресору для ухвалення рішення щодо коригування повторних або здійснення нових ударів по місцевій ТЕЦ і телевежі.

Обох зловмисників було затримано “на гарячому”, коли вони шпигували за потенційними “цілями” для окупантів.

За даними слідства, одним із ворожих поплічників виявився інженер-технолог підприємства харчової промисловості Одеси. Інший – 24-річний киянин.

Наприкінці січня цього року вони були дистанційно завербовані кадровим співробітником ФСБ по Москві та Московській області.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, журналістка ТСН взяла інтерв’ю у зрадників України, які готували теракти, шпигували за ЗСУ та наводили ракети (відео).

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *