В одній з областей діють графіки відключення світла: деталі від “Укренерго”

Станом на четвер, 28 березня, у Харківській області досі застосовують графіки відключення світла. Втім, із зростанням споживання можливе застосування обмеження в Одеській та Хмельницькій областях. 

Про стан енергосистеми повідомили в пресслужбі НЕК “Укренерго”.

Крім того, наголошується, що в різних регіонах сталися знеструмлення у кількох регіонах. Зокрема, через несприятливу погоду і бойові дії.

Сильний вітер залишив без електроенергії 19 населених пунктів на Хмельниччині та п'ять – на Київщині. Наразі тривають ремонтні роботи.

Зазначається, що інших причин на сьогоднішній ранок знеструмлено 389 населених пунктів. Через бойові дії відключення світла сталися в Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській областях, а через технологічні порушення – на Київщині та Кіровоградщині. 

В компанії зауважують, що на одній з теплових електростанцій після ремонту включений в роботу енергоблок. Наразі електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для покриття потреб всіх споживачів. Дефіцит в енергосистемі не прогнозується, наголошують в “Укренерго”.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що метою наймасштабнішої атаки Росії 22 березня був повний блекаут України. Завдані енергетиці збитки ще підраховуються.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *