На Хмельниччині попрощалися з безстрашним захисником “Тором”: сотні разів на “нулі” відбивав атаки ворога

В Роботиному на Запоріжжі під час ворожого артилерійського обстрілу загинув командир зведеної роти 56-го окремого стрілецького батальйону 65-ї механізованої бригади Максим Отінов. І побратими на фронті, і наші військкори називали його “Тором”. Росіяни відкрили вогонь, коли група Максима поверталася після контрдиверсійного рейду. “Тор” зазнав поранень, несумісних з життям.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

“Тор” ходив стежками й пагорбами на Запоріжжі вдень, у сутінках, темної пори й удосвіта – багато місяців поспіль, відколи 65-та механізована зайшла на Токмацький відтинок фронту. Щоразу то був маршрут у напрямку Роботиного: на штурм чи зачистку, в розвідку чи провести на “нуль” підкріплення”, – йдеться у сюжеті ТСН.

Проти ночі 23 березня, розповідає комбат, бригадна розвідка доповіла, що московити знову намагаються зайти до Роботиного. Назустріч противникові висунулася контрдиверсійна група 56-го стрілецького батальйону. “Тор” і цього разу йшов на чолі.

В його останній бій ішли вчотирьох. Зачистили вулицю, знищили диверсійну групу. Вже мали вертатися, але Макс сказав, що треба підірвати школу, бо там постійно засідають вороги. Вони з “Кирпичем” пішли вперед, ми з “Рудиком” їх прикривали. Але не прикрили. Почався мінометний обстріл і прилетіла 120-та міна просто перед ним“, – каже “Кіт”, командир окремого стрілецького батальйону 65-ї ОМБр.

Поранення у Максима були смертельні. “Кіт” з “Рудиком” просто під ворожим вогнем намагалися накласти турнікети, щоб зупинити крововтрату. Та всі зусилля були марними.

“Русня почала з усього стріляти. Але він не боявся. Не маючи можливості сховатися, він однаково пішов. Ворог знав, що він там є, і він по ньому вів щільний вогонь. “Тор” для нього противник дуже серйозний був”, – каже “Рудик”, військовослужбовець 56-го окремого стрілецького батальйону 65-ї ОМБр.

Геть безстрашний і цілеспрямований воїн  це на сто відсотків про Максима, кажуть побратими. Сотні разів “Тор” виходив на самий нуль відбивати атаки окупантів, що намагалася зачепитися за руїни Роботиного. І не було жодного, навіть найскладнішого завдання, яке б молодший сержант Отінов відмовився виконувати.

“Він був такий веселий, з ним не було страшно. Він безстрашний. І з ним не страшно. І всі пацани з ним хотіли ходити”, – каже “Кіт”, командир окремого стрілецького батальйону 65-ї ОМБр.

На передові позиції, до Роботиного, Максим неодноразово супроводжував і знімальну групу ТСН. І без зайвих прикрас та епітетів розповідав усе, що сам бачив і знав про війну навколо Роботиного.

“Тут зараз повторюється сценарій Авдіївки. КАБами розбивають дороги. Все поле в КАБових вирвах. А ви питаєте, чи ділися кудись КАБи?! От вони! Є на місці!” – говорив “Тор”, командир зведеної роти 56-го окремого стрілецького батальйону 65-ї ОМБр.

Побратими, що просто з фронту на кілька годин приїхали на Хмельниччину попрощатися з “Тором”, запевнили: за Максима змусять московитів заплатити десятикратну ціну. Командування бойового підрозділу готує подання на надання Максиму Отінову звання Героя України посмертно. В колі рідних, побратимів і земляків “Тора” сьогодні поховали в його рідному Волочиську.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 20:00 за 29 березня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, як у Запоріжжі ліквідовують наслідки ударів та яка там ситуація.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *