Разом і назавжди: як зберегти стосунки на все життя

Напевно, кожна пара хоче зберегти свої стосунки на все життя, та іноді це буває вкрай важко. Втім, психологи дають прості, проте вкрай дієві рекомендації, як зробити стосунки щасливими і тривалими. Розповідаємо, у чому секрет довгих і наповнених щастям взаємин.

6 правил щасливої пари: як зберегти стосунки на все життя

  • Фліртуйте. Навіть якщо ви вже кілька років перебуваєте у шлюбі, це не підстава забути про новизну та романтику. Якомога частіше знаходьте час одне для одного, розпалюйте пристрасть, відкривайте щось нове у своєму партнерові. Такі стосунки триватимуть довго і з роками лише міцнішатимуть.
  • Жодних порівнянь. Ніколи не порівнюйте свого партнера з іншими, бо це може призвести до розриву. Якщо вам не подобаються ваші стосунки, ви хочете їх змінити, тоді варто обговорити це зі своєю другою половинкою. Створіть власну історію почуттів, майте свої правила у відносинах, тоді ваші взаємини будуть приречені на щастя.
  • Обговорюйте все, не варто уникати незручних тем. Це можуть бути гроші, страхи щодо зради, поведінка партнера. Якщо ви не обговорюватимете всього, що вас турбує, спочатку виникатиме внутрішнє незадоволення, згодом це переросте у конфлікт і можливий розрив. Варто навчитися розмовляти одне з одним, розуміння – це запорука довгих та міцних відносин.  
  • Будьте вдячними. Не сприймайте турботу своєї другої половинки як належне, частіше дякуйте за будь-які дрібниці. Тоді партнер хотітиме зробити для вас ще більше, щоб ви почувалися щасливішими.
  • Будьте відвертими. Якщо в стосунках немає чесності та довіри, вони не протримаються довго. Та чи потрібні такі взагалі? Довіра між партнерами є саме тим фундаментом, на якому будуються довгі, міцні та щасливі взаємини. Без чесності конструкція просто впаде, як картковий будинок.
  • Майте свої захоплення. Не варто повністю розчинятися в турботах про партнера та стосунках. Людина цікава тоді, коли вона особистість. Тому майте свої захоплення, друзів і справи поза взаєминами. Тоді ви будете цікаві своєму партнерові, і він не захоче вас залишати.

Читайте також:

Якщо вам зараз дуже важко, скажіть ці слова – і все буде добре

Як дізнатися, що вона від тебе шаленіє: 9 ознак жіночої симпатії

Які імена українок найпопулярніші в Європі: іноземці від них божеволіють

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *