“Евакуація з Харкова”: навіщо РФ закинула нову ІПСО

Повідомлення нібито від ДСНС України щодо евакуації з Харкова та його околиць через загрозу оточення міста окупанами – фейк і російська ІПСО.

Про це попереджає МВС.

“Вказані публікації є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні. Таким чином російські окупанти, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос в українському суспільстві”, – йдеться у повідомленні.

В МВС запевнили, що Сили оборони “надійно тримають позиції вздовж усієї лінії фронту…, зокрема і в Харківській області”.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко додав, що такі повідомлення спрямовані для нагнітання паніки серед жителів Харківщини.

“Центр прогнозує продовження вкидання ворогом таких фейків і надалі, у тому числі і щодо інших українських міст – Херсона, Миколаєва, Сум, Чернігова і навіть Києва”, – попередив Коваленко.

Нагаємо, мер Харкова Ігор Терехов запевнив, що наразі немає причин для евакуації жителів Харкова, і будь-яка інша інформація – частина російської ІПСО, аби залякати містян.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *