СБУ назвала прізвище одного з винних у ракетному ударі РФ по багатоповерхівці в Умані

Служба безпеки зібрала доказову базу на Сергія Богатікова, генерального директора російського заводу, який виробляє крилаті ракети для ударів по Україні, та повідомила йому про підозру.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Наголошується, що підприємство “Радуга” спеціалізується на серійному виробництві далекобійного ракетного озброєння для російських військ. Насамперед йдеться про крилаті ракети типу Х-101, які окупанти використовують для завдавання ударів по цивільній інфраструктурі України.

“Саме такою ракетою окупанти поцілили в багатоквартирний будинок в Умані 28 квітня 2023 року. Тоді внаслідок повітряної атаки рф загинуло 23 місцевих жителів, серед них – 6 дітей. Під час вогневого ураження був повністю зруйнований під’їзд з 27 квартир”, – йдеться у повідомленні.

У СБУ встановили, що за безперебійні постачання ракетного озброєння окупаційним угрупованням Росії завод отримав відзнаку “вдячність президента рф”.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Сергію Богатікову про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення Богатікова до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру ватажкам “ДНР”, які організували “голосування” за Путіна.

Провідні новини на сьогодні:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *