“Розпушує” землю миттю: більше не будете брати до рук лопату і копати грядки

Коли йдеться про догляд за садом та городом, городники завжди намагаються знайти ефективні і прості методи для збільшення урожайності та здорового зростання культур. Саме для цього до ґрунту на грядках вносять гній. Він допомагає “розпушити” землю.

Однак, кажуть професіонали, існує кращий спосіб підживити ділянку. Йдеться про кісткове борошно, або, як його часто називають, фосфоазотин.

Кісткове борошно — матеріал, який отримують після перероблення кісток тварин, зазвичай великої рогатої худоби та свиней. Коли кістки перемелюються, то набувають консистенції білого порошку з легким жовтуватим відтінком.

Чому кісткове борошно ефективне для “розпушування” землі та підживлення рослин? Насамперед, воно багате фосфором (вміст може сягати від 15 до 35%). Саме ця речовина є одним з ключових елементів для здорового зростання рослин, їхнього квітіння та правильного розвитку кореневища. Кісткове борошно через високий вміст фосфору стає чудовим варіантом підживлення як для овочевих культур, так і садових ягід.

Ба більше, таке добриво повільно розкладається, а тому рослини отримують поживні речовини протягом довгого періоду часу. Тож вони зростають стійко і рівномірно, не мають стресів через нестачу мінералів.

Звісно, кісткове борошно додатково покращує структуру ґрунту. Тобто земля стає пухкою, збільшується її повітро- і водопроникність. А це, зі свого боку, дозволяє кореневій системі рослин отримувати доступ до необхідної кількості води та кисню.

Ну й досить важливим є те, що його набагато простіше вносити в ґрунт.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *