До України повернули тіла 99 полеглих захисників

За результатами репатріаційних заходів до України повернули тіла 99 полеглих захисників.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, вдалося репатріювати 77 тіл оборонців, що воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів із Запорізького напрямку та двох захисників України з Харківського напрямку.

“Полеглих повернули завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об'єднаним центром СБУ, МВС України, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур сектору безпеки та оборони України. Окрема подяка за сприяння Міжнародному комітету Червоного Хреста”, — йдеться у повідомленні.

Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Далі представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих.

Нагадаємо, за даними Координаційного штабу, станом на жовтень 2023 року від початку повномасштабного вторгнення вдалося репатріювати тіла щонайменше 1900 українських військових.

В Україні працює Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб. Туди потрапляють всі дані про військовослужбовців, які розшукуються.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *