Місяць: Травень 2024

У Росії злетіли стратегічні бомбардувальники Ту-95: коли вийдуть на пускові рубежі

У Росії з військового аеродрому “Оленья”, що у Мурманській області, злетіли стратегічні бомбардувальники Ту-95. Про це йдеться у повідомленні моніторингових каналів. У повідомленні вказується, що станом на 23:30 було відмічено… Read more »

Привітання з Міжнародним днем захисту дітей 2024 року: картинки українською, листівки, проза, вірші

Міжнародний день захисту дітей: історія свята Щороку в перший день літа, 1 червня, у всьому світі святкується Міжнародний день захисту дітей. Рішення про створення такого свята було прийнято під час… Read more »

У Львові покарали чоловіка, який добровільно не мобілізувався до ЗСУ

У Львові до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який спочатку за ухилення від мобілізації отримав іспитовий термін, проте прокурор оскаржив цей вирок і ухилянта відправили до в’язниці.  Про це… Read more »

“Наступ з Білорусі буде”: передбачення тарологині

Тарологиня, астрологиня Лана Александрова вважає, що наступ окупантів можливий з території Білорусі.  Про це вона сказала на ютуб-каналі “Поговоримо”.  “Вони реально обговорюють цю тему. Дивіться карта дороги – наступ з… Read more »

“Ми рухалися дуже швидко”: представник Ради нацбезпеки США про надання Україні дозволу бити по РФ

Президент США Джо Байден дозволив Україні бити американською зброєю по цілях на території РФ для захисту від агресії, зокрема по російських військах, які зосереджуються на російському боці кордону, а потім… Read more »

Високопосадовий чиновник США прокоментував можливість переговорів з Росією

Директор з питань Європи у Раді нацбезпеки США Майкл Карпентер заявив, що не бачить жодного бажання з боку президента РФ Володимира Путіна брати участь у серйозних переговорах про мир.  Про… Read more »

Зима в Україні буде тяжкою: як зробити так, щоб у будинку було світло, попри ймовірні масові відключення

Фонд енергоефективності у травні запустив пілотний проєкт під назвою “Гріндім”. Нова програма дозволяє ОСББ встановлювати сонячні станції та теплові насоси і відшкодовує 70% витрат. Столичні програми з енергоефективності теж повертають частину грошей, які… Read more »