Як зварити яйця, щоб вони точно не луснули: маленька хитрість кмітливих господинь

Невдовзі Великдень, тому всі українські господині заклопотані приготуваннями до святкового столу. І крашанки – один з основних продуктів на великодньому столі. Але буває таке, що багато яєць під час варіння тріскають. Розповідаємо, як варити яйця, щоб вони точно не луснули.

Як правильно варити яйця, щоб вони не луснули: що додати у воду

  • Вибір і підготовка яєць до варіння. Досвідчені господині рекомендують варити лише свіжі яйця, оскільки вони мають жовток яскравого кольору і щільніший білок, тож під час варіння не витікатимуть. Не варто класти холодні яйця в киплячу воду. Дістаньте їх з холодильника, щоб вони нагрілися, інакше яйця просто потріскаються.  
  • Що додати у воду під час варіння яєць. Рекомендовано додавати у воду півтори чайної ложки солі, тоді яйця точно не лускатимуть.
  • Скільки треба варити яйця. Професійні шеф-кухарі рекомендують варити яйця не більше 10 хвилин до повної готовності, 7 хвилин буде достатньо для яєць середньої консистенції. Але переварювати їх не варто, це впливає на їхні смакові якості.
  • Як охолоджувати й чистити яйця. Після варіння яйця треба опустити в холодну воду чи під холодний душ. Так ви зупините процес варіння і прискорите охолоджувальний процес. Також це допоможе спростити очищення від шкарлупи, а яйця залишатимуться гладенькими й неушкодженими.

Читайте також:

Скільки крашанок фарбувати на Великдень

Як схуднути після 45: вчені назвали найкорисніші продукти для жінок під час менопаузи

Названо 20 продуктів, які можна їсти у великій кількості й не набирати вагу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *