“Європа може померти”: Макрон пояснив свою гучну заяву

Президент Франції Еммануель Макрон пояснив, що, говорячи, що “Європа може померти”, мав на увазі усі загрози, починаючи військовими та закінчуючи геоплітичними. 

Про це він розповів в інтерв’ю The Economist.

“По-перше, тому що ми маємо військовий і геополітичний ризик, ризик безпеки. Європа не є найбезпечнішим регіоном у світі, навіть незважаючи на те, що на континенті є модель збройних сил, яка зараз є міцною, всеосяжною та ефективною, як-от французька армія. Однак, коли ми дивимося на Європу в цілому, ми бачимо, що вона інвестувала набагато менше у свою оборону та безпеку, ніж Сполучені Штати чи Китай, і що вона опинилася в глобальному середовищі, де розповсюдження воєн повертається”, – сказав Макрон. 

Він зауважив, що “не тільки війна високої інтенсивності повертається на європейську землю, але й веде її ядерна держава з войовничою риторикою”.

“Усе це означає, що Європа має законно поставити собі питання про свій військовий захист. І справді, вона повинна підготуватися до того, що більше не матиме такого самого захисту з боку Сполучених Штатів Америки, як я казав ще у 2019 році у ваших колонках. Ми повинні бути готові захистити себе”, – наголосив французький президент.

Нагадаємо, 25 квітня французький лідер Еммануель Макрон під час виступу в Сорбонні заявив, що країни Європи можуть зіштовхнутися з “великими ризиками” у найближчі роки.

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *