Ледь не загинула від авіабомби Росії, але прославляє Путіна: історія Маріанни Вишемирської з Маріуполя 

Російські пропагандисти спотворюють трагічну історію міста Маріуполь, щоб виправдати свої звірства. Яскравим прикладом впливу пропаганди є те, як породілля з маріупольського пологового будинку, яку ледь не вбила кремлівська авіабомба, тепер голосує за Путіна і стала обличчям російської пропаганди.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Тетяни Штан.

Окупанти скинули авіабомбу на пологовий будинок у Маріуполі

За знищенням російською авіацією міста Маріуполь ледь не в прямому ефірі спостерігав увесь світ. Піком емоцій став пологовий будинок, куди влучила авіабомба.

Ці кадри з Маріанною Вишемирською облетять передовиці чи не всі іноземних ЗМІ. Росіяни називатимуть трагедію постановкою і фейком, акцентуючи увагу саме на постраждалій вагітній, мовляв, вона б'юті-блогерка та акторка.

Але за кілька місяців після повної окупації Маріуполя пропагандисти поглянуть на молоду породіллю під зовсім іншим кутом. Маріанна Вишемирська стане російським медійним обличчям окупованого Маріуполя.

“Тому знову ж таки образ людини, яка асоціювалася з російськими звірствами під час війни, це для них дуже така виграшна історія, що вони кажуть, дивіться, вона тепер знову ж таки все усвідомила і тепер от вона відкрила, скажімо так, певну істину”, – каже політолог Петро Олещук.

Після окупації Маріуполя Вишемирська почала виправдовувати росіян

Вже за кілька тижнів після окупації Маріуполя перше, що зроблять російські пропагандисти, – запишуть з нею інтерв'ю, в якому вона висловить сумніви, хто стріляв по пологовому будинку. Ці сумніви вони поширять на міжнародну аудиторію, запросивши до Маріанни в гості британську службу новин ВВС.

На початку публікації іноземні журналісти зауважать: це інтерв'ю Маріанна дає в окупованому росіянами Донецьку, під час розмови присутній проросійський блогер – він повсякчас застерігає, що запис – це психологічний тиск на жінку.

Як Вишемирська виправдовує звірства окупантів і катування українців

Втім, інтерв'ю досягне головної пропагандиської мети – посіє сумніви. Відтоді Маріанна дублюватиме свій телеграм ще й англійською мовою. Замість б'юті-порад розповідатиме про відродження Маріуполя. Подібні інтерв'ю з нею вийдуть навіть японською мовою.

Далі молода мама чомусь поїде до госпіталю Донецька брати інтерв'ю у полонених бійців “Азову”. Пропагандистський проєкт Маріанна робила разом з Оленою Березовською, скандальною псевдожурналісткою з близького оточення Януковича. Але вийдуть лише два інтерв'ю, головний меседж яких – “росіяни буцімто добре ставляться до полонених”.

І Маріана знову вирушить описувати життя в Маріуполі, яке з кожним дописом – усе краще.

Крім усього, історія жінки мала хоч якось компенсувати в інформпросторі той факт, що окупантів не зустрічали в Маріуполі квітами, кажуть експерти.

Вишемирська прославляє кривавого диктатора Путіна, через якого її ледь не вбили

Останні заяви Маріанни Вишемирської цілком логічні для винайденого пропагандою персонажа – ось вона ставить підпис на підтримку кандидата в президенти Володимира Путіна, згодом уже йде голосувати, далі – вітає з перемогою.

Всю цю ідилію, коли жертва так вболіває за агресора, зіпсує лише отриманий українським кінорежисером Оскар за фільм “20 днів у Маріуполі” – там теж є кадри з пологового.

Читайте також: Як Кремль “відбілює” свої злочини в Маріуполі: що кажуть місцеві про війну та як до міста приваблюють росіян

Читайте також: 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *