Вціліла після влучання аж 5 дронів-камікадзе: воїни ЗСУ розповіли про унікальну військову техніку

Німецька БМП Marder врятувала життя наших армійців під час боїв на околицях Авдіївки. У 25-й повітряно-десантній бригаді показали, якою машиною евакуюють бійців з лінії фронту та штурмують ворога. Свого часу передати Marder Україні Німеччина вирішила під час переговорів у рамках “Рамштайну”. І вже рік, як майже сотня Marder – на лінії фронту.

Про це йдеться у сюжеті спеціальної кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко.

Marder – це машина, здатна проїхати будь-де. Вона відіграла важливу роль у відбитті штурмів під Авдіївкою. Командир екіпажу показує ТСН відео, зняте дроном. Німецька БМП на полі маневрує між вибухами снарядів.

А ще ця машина здатна евакуювати поранених з поля бою. Уламки БМП чудово витримує. Міцна броня цієї техніки неодноразово рятувала екіпаж у самому пеклі боїв.

Якось у неї одночасно поцілило аж 5 дронів-камікадзе. І машина вціліла, і бійці в ній. Воїни кажуть, коли розумієш, що над головою такий надійний захист, це надає впевненості.

“Витримує вона FPV. Вона не пропалює її наскрізь. Вона затримує”, – каже “Жук”, військовослужбовець 25-ї повітряно-десантної бригади.

Бійці кажуть – цю німецьку машину опанували швидко. Але продовжують нею захоплюватися, особливо коли розуміють, скільки пострілів може випустити гармата Marder.

“Тут скорострільність – 1000 вистрілів на хвилину. Це дуже багато. Цими уламково-фугасними. Прикиньте, 1000 вистрілів вам на квадратик прилетить. Шквальний вогонь”, – каже “Сом”, командир БМП.

Свого часу постачання таких машин стало однією з перемог переговорів у рамках “Рамштайну”. Ще торік надійшла майже сотня Marder. І здебільшого в десантно-штурмові військах. Бо їхнє завдання – не лише прикрити в бою піхоту, а й доправити штурмовиків на позиції та евакуювати поранених у бою.

Такі машини стоять на озброєнні німецької армії. Але саме у війні з Росією наші воїни довели – мобільність БМП, її озброєння, а особливо якісна броня – надважливі в боях, де ворог не лише атакує з землі, а й із неба.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 20:00 за 10 травня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, США передають потужну військову допомогу Україні.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *