Наступ РФ на Харківщині: наскільки дії окупантів були успішними, оцінив ветеран зовнішньої розвідки

Наступальна операція росіяни на півночі Харківщини та спроба просування у бік Харкова провалилися.

Такий оптимістичний прогноз висловив генерал, ветеран Служби зовнішньої розвідки, військовий експерт Василь Богдан, передає “Еспресо”.

“Спроба прориву росіян на Харківщині була повністю провалена. Плани росіян захопити значну частину Харківської області та зайняти Харків теж провалились. Те, що робить наше командування приносить результат”, – каже ветеран зовнішньої розвідки.

За його інформацією, наразі бої тривають у сірій зоні навколо тих чотирьох населених пунктів, які були захоплені окупантами. Богдан не виключає, що недавно захоплені населені пункти, в яких наразі окупанти, скоро будуть звільнені.

“Окупанти зазнають втрат на півночі Харківщини. Зокрема в живій силі та техніці. Це підтверджує те, що плани Путіна та його воєначальників не будуть реалізовані. До того ж варто зауважити, що Україні почали постачати боєприпаси, бронетехніку та інше військове спорядження. Це дозволить змінити хід бойових дій на нашу користь”, – підсумував він.

Нагадаємо, що вранці 10 травня російські окупанти пішли у наступ на державному кордоні на північ від Харкова. Минулої доби Збройні сили України відбили більше 20 атак на Слобожанському та Куп'янському напрямках.

У зв'язку з інтенсивним обстрілом з боку противника у Вовчанську та прилеглих селах розпочали евакуацію місцевого населення.

Військовий Денис Ярославський, коментуючи наступ РФ на Харківщині, заявив, що є багато питань до тих, хто залишив позиції і до фортифікаційних споруд.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про наступ у Харківській області станом на 11 травня.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *