Наступ РФ на Харківщині: Коваленко сказав, чи зможуть росіяни захопити Харків або Суми

Для захоплення Харкова чи Сум у росіян недостатньо функціоналу.

Про це сказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ефірі телеканалу “Еспресо”.

Він розглянув дії окупантів на Харківщині з позиції військової людини.

“Якщо говорити про інформаційну хвилю, яка відбувається навколо подій на Харківщині, то якщо дивитися на ситуацію очима цивільної людини, то здається, що там якийсь апокаліпсис. Якщо дивитися очима військової людини, яка розуміється на тактиці проведення загальновійськових операцій, то можна сказати, що росіяни зазнали повного фіаско ще 10 травня”, – зазначив Коваленко.

Експерт пояснив ці дії армії РФ тим, що вона використовувала по двох напрямках формат неповного комплекту мотострілецьких дивізій і два полки. Також він зазначив, що для захоплення Харкова або Сум у росіян не вистачить функціоналу.

“Полковий функціонал першої доби наступальної операції – це 6-8 км від кордону з Україною. Росіяни вийшли на цей функціонал лише зараз. Водночас що вони пройшли не через оборонні лінії та рубежі, а саме через сіру зону. Тобто можна говорити про те, що росіяни від самого початку вже почали гальмувати процес наступальних дій у напрямку Вовчанська й Липців. Вони не досягнули за першу добу поставленого бойового завдання, і лише зараз, на четверту добу, намагаються досягти. Це вказує на те, що у росіян немає достатнього функціоналу для чогось більшого”, – наголосив Коваленко.

Нагадаємо, згідно з заявою очільника ГУР Кирила Буданова, в Харківській області зараз триває активна фаза російської операції.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ОПЕРАТИВНО ПО СИТУАЦІЇ НА ХАРКІВЩИНІ І СУМЩИНІ ВІД БУДАНОВА!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *