Які частини курки не можна брати для супу: вони несмачні й небезпечні для здоров’я

Курячий бульйон або суп, напевно, є найулюбленішою першою стравою для багатьох українських родин. Однак експерти з безпеки харчування застерігають щодо використання деяких частин курки для приготування супу, оскільки вони можуть бути вкрай небезпечними для здоров’я. Розповідаємо, з яких частин курячої тушки суп виходить найсмачнішим, а які не варто кидати у бульйон, щоб не зіпсувати.

Які частини курки не можна використовувати для приготування супу

Щоб курячий суп був наваристим і смачним, він повинен мати достатню кількість жиру та овочів. Тому під час варіння бульйону обов’язково треба додавати моркву, цибулю, петрушку тощо. Експерти в жодному разі не рекомендують посилювати його смак різними спеціями чи кубиками з ароматом курки, оскільки такі продукти мають високий вміст барвників, консервантів й ароматизаторів, які вкрай небезпечні для здоров’я. Найкраще додавати в бульйон інші види м’яса або трохи сала — тоді суп буде наваристим, ароматним і поживним.

Які частини курячої тушки не можна додавати в суп, щоб не зіпсувати страву? Експерти з безпеки харчування категорично не рекомендують використовувати голови, легені та хвостики для приготування бульйону чи супу. Бо в цих частинах курки можуть міститися паразити та шкідливі речовини, що накопичилися за період життя птиці. І навіть тривале варіння субпродуктів не убезпечує від цього, оскільки є такі види паразитів, які переносять високі температури.

Професійні кухарі рекомендують брати стегенця, крила та грудку для приготування курячого супу або бульйону. Ці частини тушки вважаються найкращими і найпоживнішими.

Курячий суп рекомендується варити на повільному вогні, щоб повністю розкрився смак приправ, овочів та м’яса. Також не слід класти м’ясо в окріп, бо тоді суп вийде несмачним — краще кидати курятину й овочі у холодну воду.

Читайте також:

Шашлик із цього м'яса вважається найсмачнішим і найкориснішим для здоров'я

Як правильно витягнути кліща в домашніх умовах: безпечно і швидко

Ідеальний напій для покращення роботи мозку: достатньо 1-2 чашок на день

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *