День: 21.05.2024

Загарбники атакують Україну ударними безпілотниками: мапа тривог

Російські загарбники атакують Україну іранськими ударними безпілотниками типу “Шахед”. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Таращі повітряна тривога, повʼязана з небезпекою БпЛА, оголошена на Херсонщині, Сумщині, Харківщині, Полтавщині, Чернігівщині, Черкащині, Кіровоградщині… Read more »

Росія планує анексувати водні території у двох країн НАТО – ЗМІ

Росія планує в односторонньому порядку змінити свої морські кордони з Литвою і Фінляндією в Балтійському морі і оголосити частину акваторії своїми внутрішніми морськими водами. Про це пише російське видання Moscow Times із… Read more »

Дозвіл застосовувати західну зброю на території РФ: конгресмени США звернулися до очільника Пентагону

Американські конгресмени закликали надати дозвіл Україні застосовувати західну зброю на території РФ. Про це свідчить відповідний лист розміщений на сторінці комітету з розвідки Палати представників США у мережі Х. Конгресмени… Read more »

Чи можливий наступ РФ на Сумщині: думка Світана

Після початку наступу на Харківському напрямку ворог може атакувати й Сумщину. Це потрібно для того, щоб відтягнути частину українських військ до цього регіону та послабити оборонну спроможність ЗСУ по лінії фронту…. Read more »

“Велике побоювання”: комбат з 3-ї штурмової про фронт і розслаблених українців

Стабілізація на фронті, зокрема під час наступу росіян на Харківщині, може справити хибне враження на цивільних українців, що так буде завжди. Таке розслаблення – неприпустиме. Про це в ефірі телемарафону… Read more »

Як дихає єдиний вид жаб без легень: вчені зробили несподіване відкриття

Троє морських біологів з Музею природної історії при Університеті Флориди виявили, що вид жаб Barbourula kalimantanensis, який раніше вважався єдиним видом жаб без легень, вони насправді є. Нове дослідження було… Read more »

Мудрик залишився без тренера: “Челсі” несподівано розпрощався з Почеттіно

Маурісіо Почеттіно припинив бути головним тренером лондонського “Челсі”, за який виступає український вінгер Михайло Мудрик. Рішення про дострокове розірвання контракту було ухвалено за взаємною згодою, повідомляє офіційний сайт “пенсіонерів”. Разом з… Read more »

В “Укренерго” зробили прогноз щодо майбутньої зими та ситуації в енергосистемі

Українці мають бути готовими до того, що графіки відключення світла будуть застосовуватися. Це стосується не лише літа, а й майбутньої зими. Про це сказав голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі “Суспільного”. Слід… Read more »

Що буде, якщо РФ перейде червону лінію з ядерною зброєю: дипломат про дії Заходу

Оцінювати ймовірність застосування Росією ядерної зброї потрібно потрібно не за словами пропагандистів, а за реальними діями. Про це заявив експосол України у США Валерій Чалий, передає “Еспресо”. “Я дивлюсь уважно… Read more »