День: 30.05.2024

Найдорожча в світі гітара: інструмент легендарного музиканта продали за шалені гроші

Акустична гітара вокаліста культового гурту The Beatles Джона Леннона пішла з молотка за рекордні 2,85 млн доларів. Музичний інструмент продали на аукціоні у нью-йоркському Hard Rock Cafe. Про це повідомив аукціонний… Read more »

На Заході були шоковані: Пристайко різко висловився про провал у підготовці до війни

Ексочільник МЗС і колишній посол України у Великій Британії Вадим Пристайко відверто назвав причини провалу у підготовці до повномасштабного вторгнення. Про це він сказав в інтерв'ю українському журналістові Максиму Крапівному…. Read more »

Вступ України в НАТО: чи існує тиск на Зеленського з боку західних партнерів — Подоляк

Західні партнери не можуть ставити президенту Зеленському вимогу не поспішати із переговорами про членство в НАТО, однак сам Альянс повинен змінитися для присутності в ньому України. Про це заявив радник… Read more »

Привітання з Всесвітнім днем блондинок 2024 року: картинки українською, листівки, проза, вірші

Всесвітній день блондинок 2024: історія За останніми дамини, близько 1,5% населення на планеті Земля – блондини і блондинки. Існує відразу дві версії створення цього особливого свята. Одна з теорій стверджує,… Read more »

Байден таємно дозволив завдавати ударів американською зброєю по РФ, проте є нюанс — Politico

Адміністрація американського президента Джо Байдена таємно дозволила Україні бити по території Росії зброєю, яку надали США, проте є обмеження. ЗСУ можуть завдавати ударів виключно по районах, що межують з Харківською областю…. Read more »

Український Верден: який вигляд має Серебрянський ліс на Луганщині після “звільнення” росіянами

Свіжі кадри з Серебрянського лісу на Луганщині просто жахають. Завдяки діям армії РФ він перетворився на суцільну випалену землю. Про це пише журналіст Юрій Бутусов. “Український Верден, кадри сучасного постапокаліпсису… Read more »

“Легко казати, що “всі будуть воювати”: експерт про те, як треба міняти підхід до мобілізації

Теза, що “всі будуть воювати” не є дієвою для заохочення до мобілізації. Адже насправді значна частина чоловіків все ж залишиться у тилу. Тому із суспільством потірбно вести чесну розмову. Про… Read more »

Що буде з курсом долара: експерт порадив, чи варто купувати валюту

Керівник аналітичного напряму мережі “АНТС” Ілля Несходовський вважає стрімке здорожчання долара ситуативним. В такій ситуації валюту варто покупати лише за крайньої потреби, щоб не втратити свої гроші на коливаннях курсу…. Read more »

У Харкові пролунав вибух: що відомо

У Харкові ввечері 30 травня пролунав вибух. Жителів міста просять перебувати в укриттях. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов. “Будьте обережні – у місті чути звуки вибухів!”, – закликав очільник міста. Зауважимо,… Read more »