Удари по Росії американською зброєю не обмежені кордонами Харківщини — представник Ради нацбезпеки США

Дозвіл бити американською зброєю по російських цілях на території країни-агресорки стосується ділянки на кордоні, звідки Росія веде обстріли, а не обмежуються лише прикордонною зоною Харківщини.

Про це заявив директор з питань Європи у Раді нацбезпеки США Майкл Карпентер в інтерв’ю кореспонденці ТСН Ользі Кошеленко. 

“Це стосується усього регіону на півночі [тобто біля північного кордону України], звідки російські сили обстрілюють Україну. Раніше вони могли відносно безпечно звідти вести обстріли, але тепер українські сили можуть використовувати наші боєприпаси та зброю, щоб мати можливість вести вогонь у відповідь”, – наголосив він.

Раніше стало відомо, що адміністрація Джо Байдена послабила свою політику, згідно з якою забороняла Україні використовувати американську зброю проти цілей всередині Росії. При цьому повідомлялося, що обмеження можуть бути зняті лише у районах, суміжних із Харківською областю, звідки Російська Федерація від 10 травня розпочала новий наступ та завдає ударів по цивільних об'єктах у Харкові.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео “США дозволили бити по Росії! Куди саме – ТАЄМНИЦЯ!!! Деталі від Карпентера!”

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що президент Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *