Україна в єврокубках-2024/25: хто та де гратиме, коли жеребкування та перші матчі

Сезон української Прем'єр-ліги (УПЛ)-2023/24 офіційно завершено. За підсумками матчів заключного туру стали відомі всі клуби, які представлять Україну в наступному розіграші єврокубків.

У кампанії-2024/25 нашу країну в єврокубках представлятимуть п'ять команд. Розповідаємо детально, хто з український клубів гратиме в Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій

Ліга чемпіонів

У найпрестижнішому єврокубку Україну представлять “Шахтар” та “Динамо”.

Донеччани в ранзі чемпіона України потрапили одразу до основної сітки. Це стало можливим завдяки тому, що мадридський “Реал” обіграв “Боруссію” Дортмунд у фінальному матчі ЛЧ-2023/24.

Кияни у статусі срібного призера УПЛ розпочнуть боротьбу з другого відбіркового раунду Ліги чемпіонів. Жеребкування цієї стадії турніру відбудеться 18-19 червня, а матчі заплановано на 23/24 та 30/31 липня.

Суперником “біло-синіх” у другому раунді кваліфікації ЛЧ стане сербський “Партизан” або швейцарський “Лугано”.

Ліга Європи

Перемога “Шахтаря” над “Ворсклою” у фіналі Кубка України принесла путівку до Ліги Європи бронзовому призеру чемпіонату України – “Кривбасу”, залишивши полтавську команду без єврокубків на наступний сезон.

Криворіжці розпочнуть євросезон з третього раунду кваліфікації Ліги Європи. Його жеребкування заплановане на 22 липня, а матчі відбудуться 8 та 15 серпня.

Ліга конференцій

У третьому за престижністю єврокубку Україну представлять “Дніпро-1” та “Полісся”, які посіли четверте та п'яте місця в УПЛ відповідно. 

Обидва українські клуби стартуватимуть з другого раунду кваліфікації Ліги конференцій. Жеребкування цієї стадії турніру відбудеться 18-19 червня, а матчі – 25 липня та 1 серпня.

Нагадаємо, від сезону-2024/25 УЄФА запровадив новий формат розіграшу єврокубків. Крім збільшення кількості учасників основної стадії усіх трьох євротурнірів з 32 до 36 клубів, класичний груповий етап буде замінений на формат єдиної ліги.

Таким чином, кожна команда в Лізі чемпіонів та Лізі Європи проведе по вісім поєдинків з різними суперниками (чотири вдома та чотири на виїзді), а в Лізі конференцій – по шість матчів на етапі ліги (три вдома та три на виїзді).

Вісім найкращих команд основної стадії кожного з євротурнірів автоматично потраплять до 1/8 фіналу. Клуби, які посядуть місця з 9-го по 24-те, проведуть спарені стикові матчі за вихід до 1/8 фіналу.

Революційні зміни також торкнуться календаря турнірів. Останні, 7-й та 8-й, тури в ЛЧ та ЛЄ відбудуться в січні 2025 року. ЛК завершиться шостим туром у грудні.

Читайте також:

Німеччина – Україна: де і коли дивитися товариський матч перед стартом Євро-2024

Букмекери оцінили шанси збірної України на вихід із групи та перемогу на Євро-2024

Збірна України з футболу зіграє на Євро-2024: календар матчів “синьо-жовтих”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *