Домашня курка розпізнає літери, цифри та кольори – відео

Курка з Британської Колумбії, Канада, потрапила до Книги рекордів Гіннеса за те, що розпізнає різні цифри, кольори та літери.

Про це повідомляє Nanaimo News Bulletin.

Ветеринарка з острова Габріола – Емілі Керрінгтон – розповіла, що минулого року вона купила п'ять курчат породи гілайн, щоб мати яйця. Незабаром жінка почала навчати курей розпізнавати літери та цифри на магнітах.

“Їхнє завдання полягало в тому, щоб клювати лише ту цифру чи літеру, яку я навчила їх клювати, та ігнорувати інші. Навіть якщо я додам цілу купу інших літер, які не є тією, яку вони мають клювати, вони вкажуть на потрібну”, – розповіла Керрінгтон виданню.

Емілі вирішила, що всі її курчата спробують потрапити до Книги рекордів Гіннеса за найбільшу кількість трюків, які виконує курка за одну хвилину.

Одна з курей, Лейсі, стала переможницею зграї, правильно визначивши 6 літер, цифр та кольорів за одну хвилину.

Цілеспрямований характер трюків спонукав Книгу рекордів Гіннеса створити для Лейсі нову категорію – “найбільша кількість упізнань куркою за одну хвилину”.

Керрінгтон, яка веде хроніку дресирування своїх курчат на своєму YouTube-каналі The Thinking Chicken, сказала, що тішиться, що ця категорія підкреслює інтелект Лейсі.

“Курка — дуже недооцінена тварина, і я вважаю, що якби ви могли припинити думати, що курка — дурна, можливо, ви могли б подивитися на інших тварин і подумати: “Можливо вони розумніші, ніж я думала”, — сказала вона.

Хоча цим тваринам необхідне здорове харчування для виробництва яєць, Керрінгтон зазначила, що досягнення світового рекорду заслуговує на рідкісне виключення: “Коли сертифікат прийде поштою, я куплю своїм курчатам кекс, политий глазур'ю, і вони зможуть засунути в нього свої маленькі дзьобики”.

Нагадаємо, шестилапа собака-“русалка” знайшла новий дім біля моря. Тварина, яку прооперували, почувається чудово.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *