Перші собаки: 10 порід домашніх улюбленців, які ідеально підходять для недосвідчених власників

Той, хто вирішив завести собаку, стоїть перед складним вибором, адже потрібно вибрати серед близько 200 порід.

Звичайно, не має універсального підходу, яку собаку вибрати, все залежить від вашого способу життя та обставин, особистих уподобань. Комусь потрібна маленька собачка, комусь — собака-охоронець, комусь — собака-компаньйон тощо. Майбутнім власникам собак, які стають такими вперше, слід звернути увагу на доброзичливі породи, які, зазвичай, легко піддаються дресируванню, прагнуть догодити господарю.

У Всесвітній день собаки, який відзначається 2 липня, публікуємо топ-10 порід собак, які згідно з Американським кінологічним клубом, найкраще підходять для недосвідчених  власників собак і тих, хто бере домашню собаку вперше.

Породи собак, які ідеально підходять для недосвідчених власників

 Уіппет

 Уіппети або віппети  — спокійні, доброзичливі собаки, які дуже люблять бігати, водночас люблять дрімати більшу частину дня. Вони мають природну прихильність до людей і дуже доброзичливі, особливо до дітей та відвідувачів їхнього дому.

Ши-тцу

Ідеальний перший домашній улюбленець для тих, хто шукає першу собаку. Доброзичлива порода, якій потрібно мало місця чи фізичних вправ, розумна і легко піддається дресируванню.

Пудель

Пуделі бувають трьох розмірів – стандартний, мініатюрний та іграшковий. Крім того, вони неймовірно розумні собаки, мають гіпоалергенну шерсть, тож завжди можна вибрати такого пуделя, який підійде вашому дому та стилю життя.

Коллі

Коллі, звичайно, велика собака і потребує багато дресирування, але якщо ви ведете активний спосіб життя, вони будуть чудовим першим вибором. Їх легко дресирувати, вони вірні, віддані та ласкаві.

Лабрадор ретривер

Лабрадор ретривер  — це ідеальне поєднання розуму, краси та прихильності, недарма ця порода є найпопулярнішою у Британії. Ця порода є хорошим вибором для власника-початківця. Проте слід зазначити, що лабрадори ретривери потребують регулярних фізичних вправ і не люблять залишатися наодинці протягом тривалого часу.

Папійон

Папійон, мабуть, є найкращою маленькою породою собак для нових власників собак, особливо для тих, хто має обмежений простір. Це доброзичливі та веселі собаки, які не виявляють агресії.

Ірландський м'якошерстий пшеничний тер'єр

Порода собак середнього розміру, більш спокійна, ніж багато інших тер’єрів. Собака легко адаптується до життя в місті, сільській місцевості чи передмісті. Вони потребують багато щоденних фізичних вправ і стають чудовою першою собакою для родини.

Мопс

Мопси стають чудовою першою собакою, оскільки вони добре ладнають практично зі всіма. За ними легко доглядати, їм не потрібно багато місця, і вони будуть вам повністю віддані.

Англійський спрингер-спанієль

Собаки цієї породи прагнуть завжди догодити господарю, вони життєрадісні, ласкаві і люблять триматися поруч зі своїм господарем.

Боксер

Боксер, інстинктивно захищаючи своїх власників, просто обожнює людську прихильність, швидко перетворюється на чарівного вихованця. Вони також чудово ладнають з дітьми і потребують дуже мало догляду. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *