Чи буде наступ РФ на півночі та коли ЗСУ відчують наслідки посилення мобілізації: прогноз експерта

Підрозділи Сил оборони, які захищають країну безпосередньо на лінії зіткнення, відчувають нестачу особового складу, але ситуація має змінитися внаслідок посилення мобілізації.

Про це розповів військовий експерт Павло Нарожний в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“На жаль, у нас в армії є така річ, як нестача особового складу. Це так сталося, тому що в нас дуже довго були проблеми з роботою ТЦК, вони вирішені, можна сказати, прийняттям цього закону 16 травня про підсилення мобілізації, і зараз потік людей на фронт іде. Але це станеться не моментально”, – зазначив Нарожний.

Він пояснив, що так відбувається тому, що люди, які були мобілізовані, їдуть спочатку в навчальні центри, після навчального центра – у військову частину, де проходять фахове навчання.

“Наразі за все це літо відносно невелика кількість людей потрапить на фронт. Вони потраплять в вересні, в жовтні. Ворог це прекрасно знає і саме тому вони розтягують нашу лінію фронту, саме тому вони пішли в атаку на Харківщині. Вони розуміли прекрасно, що до Харкова вони дійти не зможуть. Їх задача була: відвести туди резерви. Якоюсь мірою вони це зробили”, – розповів експерт.

На думку Нарожного, для того, щоб почати новий наступ на півночі, росіянам доведеться перекинути у Білорусь чи до кордонів Сумської області як мінімум 100 тисяч відносно свіжих бійців з бронетехнікою та артилерією.

“У них цих резервів немає, просто немає… Мобілізація, яка іде в Росії, вона перекриває їх втрати, це приблизно 30-32 тисячі на місяць вони мобілізують. Але ми бачимо зведення Генштабу – приблизно тисячу на добу… Тому наразі десь зібрати ударне угруповання і на якійсь іншій ділянці піти в наступ вони не зможуть”, – впевнений Павло Нарожний.

Нагадаємо, командир штурмової роти в 47-й бригаді, український режисер Олег Сенцов оцінив проблеми мобілізації. На думку військового, Україна має готуватися до 10 років війни.

Читайте також провідні новини дня:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *