Це, напевно один з найпростіших рецептів консервування огірків на зиму. Стерилізувати їх не потрібно. Крім того, у цьому рецепті є певний загадковий інгредієнт і це – борошно. І ніхто достеменно не знає, для чого воно додається, але огірки по цьому рецепту виходять хрусткими та дзвінкими.
Інгредієнти для приготування огірків з борошном
З розрахунку на одну 3-х літрову банку
- огірки – 2-2,5 кг,
- борошно – 3 ст.л з гіркою,
- сіль кам'яна – 3 ст л з гіркою,
- часник – 2-3 зубчики,
- лавровий лист – 1, зонтик укропу – 1,
- листя та корінь хрону за вашим смаком,
- гіркий перець на смак
Приготування огірків з борошном
- Огірки вимити їх та повідрізати хвостики.
- Банки гарно помити. На дно банки покласти зубчики часнику, гіркий перець лавровий лист, зонтик укропу, листя та корінь хрону.
- Далі викласти щільно огірки, досипати сіль і борошно.
- Залити холодною водою з крана, накрити капроновою кришкою. Декілька раз перевернути банку туди-сюди, щоб сіль та борошно рівномірно розподілились.
- Ставимо банки на три доби в приміщенні, пару раз за день перевертаючи їх, щоб розігнати борошно. На 4 день виносимо у підвал. Найсмачнішими вони будуть через 1,5-2 місяці.
Читайте також:
- Малосольні огірки в пакеті можна приготувати дуже швидко – за ніч або навіть за 15 хвилин
- Малосольні огірки: що додати до розсолу, щоб було дуже смачно