У Бєлгородській області РФ закривають в’їзд до прикордонних селищ через “складну ситуацію” – ЗМІ

У березні 2024-го очільник Кремля Володимир Путін заявив про створення у Харківській області “санітарної зони”. Тепер у Бєлгородській області РФ закривають в'їзд у прикордонні села регіону через “складну ситуацію”.

Про це повідомляє “Медуза” із посиланням на слова губернатора регіону В'ячеслава Гладкова вжити низку заходів.

Інтенсивність обстрілів Бєлгородської області з боку ЗСУ зростає і це змусило владу розпорядитися про роздачу вогнегасників жителям прикордонних сіл.

“Щоб вони самі гасили пожежі, що виникають під час атак дронів, – тому що рятувальники часто не можуть дістатися до місця. Губернатор стверджує, що затримки в дорозі співробітників МНС нібито пов'язані із загрозою повторного удару”, – йдеться у поясненні ЗМІ.

Було закуплено близько п'яти тисяч вогнегасників. Деякі жителі Бєлгородської області назвали такий захід “знущанням”. Але Гладков відповів, що про це нібито просили самі селяни і що він сам побачив, як це працює.

“Атакам регулярно піддається і Бєлгород – а його жителі скаржаться, що в місті не вистачає укриттів. Крім того, регіон страждає і від російських авіабомб, випадково скинутих літаками, що летять обстрілювати Україну”, – зазначає “Медуза”.

Зокрема, згідно з інформацією української розвідки, з квітня 2023 по квітень 2024 року російські війська випадково скинули на Бєлгородську область 38 авіабомб. За інформацією ЗМІ, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну до липня 2024 року в Бєлгородській області загинуло 200 мирних жителів, а приблизно 1,1 тис осіб постраждали від обстрілів.

Нагадаємо, кандидат у президенти США Дональд Трамп похвалився своїми стосунками з диктатором РФ Володимиром Путіним та заявив, що за часів його президентства “ніколи не загрожувала війна”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *